Jag körde vilse – och blev positivt överraskad

Posted on oktober 13, 2015 in Okategoriserade

I går kväll kände jag att det fanns mer att hämta från natthimlen så jag begav mig ut på en runda till. I Arnäs var det mörkt och norrskenet syntes tydlig. Jag var nöjd och tänkte att en liten stund till sedan åker jag hem. Då bestämde jag mig för att köra en omväg via en grusväg som jag bara har kört en gång tidigare – när jag övningskörde för sju år sedan. Inte helt oväntat körde jag vilse och hamnade drygt 4 mil från den plats jag hade tänkt mig.

På vägen hem från Björna körde jag förbi en sjö och magen drog åt sig i en knut. Det var ett perfekt ställe. Jag tog kameran, stativet och pannlampan och började traska genom mörkret ner till vattenbrynet. Där stod jag till slut med spegelblank vatten framför mina fötter, norrsken över horisonten och tusentals klara stjärnor ovanför mitt huvud.

Jag började fotografera. Allt eftersom tiden gick och det adrenalin jag byggt upp i min kropp började mattas av, började jag tycka det var lite läskigt. Var fan var jag egentligen? Vad är det som gömmer sig bland träden? Och varför har vattnet börjat röra sig, är det ett farligt djur som försöker smyga sig på mig? Dessutom slocknade min pannlampa.

Så jag lämnade platsen i rask takt, med irrationella tankar fladdrandes i huvudet. Men med en upprymd känsla ända in i märgen.

_G3B0289 _G3B0303 _G3B0306 _G3B0319

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.