Årets bilder – 2015

Posted on februari 1, 2016 in Blogginlägg

Lite senare än planerat, men här kommer i alla fall de bilder som jag minns från året som gick.

Jag började året på Sundsvalls Tidning som featurereporter. Därefter tog skolan över och jag åkte till USA och Sun City, Arizona, där jag gjorde mitt examensarbete och från sommaren och framåt har jag jobbat på Örnsköldsviks Allehanda. Det kändes kort – men när man tänker tillbaka på det var 2015 ett ganska långt år.

Sundsvalls södra sotningsdistrikt inför obligatorisk träningstimme varje vecka för alla anställda. Något som från en början kanske inte togs emot lika väl av alla.

Petter besöker Örnsköldsvik det sjunde juli. Den sjunde i sjunde klockan sju arrangeras varje år en gratiskonsert i Örnsköldsvik.

årets_bilder04Idrottsyran anordnas för första gången i och runt Fjällräven Center. 4-årige Casper Lindström tar i ända från tårna, Henrik Nilsson från ÖKSF tar emot.

årets_bilder05De två vita P.R.E-hästarna klev av transporten som tagit dem från Spanien och blickade ut över ett snöigt Sundsvall. Man kan bara undra vad de tänkte.

Elin Malmström sköter en 100 meter lång förbränningsugn på sitt sommarjobb.

Kustbevakarna Göran Grundén och Hans Burland håller koll längs med Höga Kusten.

årets_bilder08Tågfantasterna Bengt Lindgren och Erik Trulsson har inrett ett gammalt stationshus i Björnsjö med modelljärnvägar.

Under hösten gavs EU-migranter i Örnsköldsvik möjligheten att plocka bär, vilket några nappade på. Men det låga blåbärspriset gjorde det svårt att få ekonomin att gå ihop.

årets_bilder10Jägaren Ralph Persson har en radiostyrd björn som han visade upp på Billsta björndagar.

årets_bilder11Sekunden efter att Sveriges U-21-landslag vinner EM-guld i fotboll.

årets_bilder21Jag har fotat så mycket hockey under vintern att det är svårt att välja en bild. Så jag tar den senaste. Modos Patrick Dwyer går för att göra mål men hamnar lite fel.

Sun City, Arizona. Mitt examensarbete handlade om staden med 40 000 pensionärer. Fler bilder finns i min PORTFOLIO.

Norrsken den 12 oktober utanför Björna.

årets_bilder17En främling.

Området La Rambla i Barcelona.

årets_bilder19Bandet Lillasyster spelar på Brux i Örnsköldsvik.

årets_bilder20Årets sista jobb, vindsurfaren Magnus Lundin vid Lillskärsudden strax söder om Umeå.

Från färglös till färggrann

Posted on december 22, 2015 in Okategoriserade

Ibland blir jag fascinerad. Det kan vara av olika anledningar men oftast har det med naturen att göra. Så många olika ansikten den har. Från mörk, färglös och dyster till färgsprakande och livfull.

De här bilderna är tagna i måndags och illustrerar hur jag menar. Den första på ett kalhygge i Killingsnäs, de andra två bara några kilometer bort och ett par timmar senare.

_G3B2583 _G3B2608 _G3B2622

Själevads kyrka under norrskenet

Posted on december 15, 2015 in Okategoriserade

På måndagskvällen den 14 december var jag på julkonsert i Själevads kyrka på jobb. På vägen dit kunde jag inte låta bli att stanna för att fånga norrskenet på bild. Den vackra kyrkan i Själevad fick stå modell under havet av solpartiklar som krockade med jordens övre atmosfär.

Bilden från Örnsköldsviks hamn tog jag en halvtimme tidigare.

_G3B2394_G3B2384_G3B2386

En gång i tiden kunde jag hoppa

Posted on november 30, 2015 in Dagens Bild

hoppp 10/12/2010, Bonässund, Örnsköldsvik.

En död och sex allvarligt skadade – men bara på låtsas

Posted on november 26, 2015 in Okategoriserade

I dag anordnades en stor räddningsövning i Örnsköldsvik. Räddningspersonal från hela Västernorrland var på plats och totalt sysselsattes drygt 120 personer. Scenariot gick ut på att en buss full med skolbarn krockat med en personbil.

Jag jobbade för ÖA och fotade en hel del, vilket var roligt så klart._G3B1718 _G3B1739 _G3B1828 _G3B1853 _G3B1869 _G3B1932